Nakomelingendag, 11 september 2004

Al enige tijd leefde bij mij het voornemen om de uitnodiging van de ABC te accepteren en een nakomelingendag van mijn kennel te organiseren. In het verleden heb ik vele nakomelingendagen bij andere fokkers bezocht en deze dagen heb ik als jonge fokker altijd als zeer inspirerend en waardevol ervaren.
Een kleine commissie van enthousiastelingen is actief betrokken geweest bij de voorbereiding van onze nakomelingendag. De stelling “een goede voorbereiding is het halve werk” hebben we achteraf bezien met ons kleine clubje waar kunnen maken. Zelfs de weergoden deden hun uiterste best om deze kleurrijke dag zoveel mogelijk droog en zonnig te houden.

Naast de zeven nesten met als kennelnaam v/d Grasbroekerhof waren er tot mijn grote vreugde die dag ook vier nesten van drie fokkers aanwezig die een reu van de Grasbroekerhof in het verleden voor een dekking hebben gebruikt. Het was bijzonder collegiaal dat de fokkers Marga Roks (of the Hunter’s Home) Joyce Suyk (Juggernaut’s) en Renate (An Saol Dearg) de eigenaren van deze nakomelingen benaderd hebben en in grote getale met hun honden aanwezig waren. Hoe meer nakomelingen, hoe meer zielen, hoe meer vreugde, niet waar. De zeven eigen nesten werden hierdoor aangevuld met nog vier nesten en dit resulteerde uiteindelijk in maar liefst vijftig Ierse Setters.
Om u een beeld te geven van deze nakomelingen volgt hier een totaaloverzicht van de combinaties c.q. nesten:
 
Nesten kennel v/d Grasbroekerhof:
1. Harvey of the Hunter’s Home x Scarlet Sunny van de Grasbroekerhof 1ste nest
2. Harvey of the Hunter’s Home x Lady Ashley van de Grasbroekerhof 2de nest
3. Faro x Lady Ashley van de Grasbroekerhof A nest
4. Captain of the Hunter’s Home x Magic April van de Grasbroekerhof B nest
5. Duncan from Askeaton x Magic April van de Grasbroekerhof C nest
6. Mio van de Grasbroekerhof x Luxatori Tapestry
D nest

7. Juggernaut’s Archer x Bridget van de Grasbroekerhof
E nest


De pups van het F nest konden gezien hun leeftijd helaas deze dag niet bijwonen.
Juggernaut’s Archer x Luxatori Tapestry F nestBridget van de Grasbroekerhof
  Nest kennel Juggernaut’s:
8. Red Bandit van de Grasbroekerhof x Starlight of the Chickenfarm

Nesten kennel An Saol Dearg:
9. Red Bandit van de Grasbroekerhof x Abigail van de Grasbroekerhof
10. Mio van de Grasbroekerhof x Xaflora of the Hunter’s Home

Nest kennel of the Hunter’s Home:
11. Dancer van de Grasbroekerhof x Gwendolyne of the Hunter’s Home
  Na de ontvangst met koffie en Limburgse vlaai in het gemeenschapshuis Cascade te Vilt verplaatsten we ons naar het sportveld waar alle nakomelingen in de ring acte-de-présence zouden geven. De sfeer was prima en de keuring van de 50 nakomelingen verliep gemoedelijk. Het was fijn om te zien dat er zoveel hulp en steun was.
Om u een indruk te geven:
Marie-Louise, Raymond en Lotte Prevo, de baasjes van Enjoy en Dancer, waren ’s morgens met Leon al vroeg in de weer met het opbouwen van partytenten en het maken van de ring. Jos de Meyer was er namens het bestuur van de Ierse Setter Club om de nakomelingendag te openen. Het deed me deugd dat ook Sikke Venema van de partij was. Ricky Lochs-Romans had die middag alle aandacht voor de nakomelingen en gaf op professionele wijze per hond en nest tekst en uitleg over het exterieur, het karakter en de voor haar zo bekende bloedlijnen. Mocht u interesse hebben in het naslagwerk van de ABC van deze dag dan kunt u hierover met mij contact opnemen en bezorg ik u deze informatie (e-mail: bertina.cobbenhaegen@home.nl ).


Jan Cobbenhaegen en kleindochter Britt waren ook aanwezig op deze dag
  De ABC-leden Jeanette Terpstra en Annie Venema verzorgden het secretariaat en de keurverslagen. Tijdens het showen van de honden werd er regelmatig een extra beroep gedaan op Marga Roks. Marga bedankt voor je extra rondjes en het uithelpen in de ring. Op deze middag werd wederom duidelijk dat mijn conditie te wensen overliet.
Will van Rey, een trouwe fan van de Grasbroekerhof en in het bezit van Autumn Glow en Elegant Red Lady, maakte die dag mooie video opnames en Olga Martin, het baasje van Floyd en Pepé, was verantwoordelijk voor het schieten van de foto’s. Onze vriendin Joke Holstein-Dekker uit Naaldwijk was op deze dag ook met haar vijf reuen present. Joke, weet wel mede dank zij jouw schitterende reuen zijn er zulke mooie nakomelingen. Hier mag je best trots op zijn.
Zeer verrassend was de aanwezigheid van een aantal andere geïnteresseerde fokkers en last but not least natuurlijk de deelname van alle nakomelingen inclusief hun baasjes, die ertoe hebben bijgedragen dat deze dag een groot succes werd. Een van de deelnemers vertelde me die middag dat hij versteld stond van de hoeveelheid mensen die zoveel warmte en bezieling toonden voor dit ras. Een groter compliment had ik niet kunnen ontvangen.
Terugkijkend heb ik, en hopelijk velen met mij, enorm genoten van deze voor mij bijzondere nakomelingendag.

Bertina Cobbenhaegen


Annie Venema en Ricky Lochs-Romans

  Sluiten/Close