Historie

 
Ierse Setters als passie.
De voorliefde voor de jachthonden was er in mijn leven altijd al. De liefde voor honden dateert al vanaf mijn geboortejaar 1963. In de hondenmanden groot gebracht en omringd door heel veel honden vond er op zeer jonge leeftijd een besmetting plaats die gelukkig nooit meer over ging.
Tijdens een eerste persoonlijke kennismaking kijken mensen veelal ongeloofwaardig als je toelicht dat er naast een dierbare partner en twee dochters ook nog zeven Ierse Setters en twee katten in huis leven. Of dat normaal is ?? Natuurlijk wel. Het hadden immers ook zeven kinderen of tien papegaaien kunnen zijn. Mijn motto is: probeer ieders passie te respecteren.

Red Velvet of Wendover
  Stukje geschiedenis
De interesse voor de Ierse Setter werd in mijn jeugdjaren op positieve wijze gestimuleerd door een hecht koppel enthousiaste ouders. Op zeer jonge leeftijd deed ik op natuurlijke wijze ervaring op in de showring en werden er veel tentoonstellingen bezocht in zowel Nederland als Europa.
Wendover Tevye
Wendover Tevye

Toen mijn ouders hun kennel “van de Grasbroekerhof” in 1992, na 21 jaren, wilden beëindigen, hoefde ik niet lang na te denken. Het was voor mij een vanzelfsprekendheid dat ik deze kennel zou voortzetten, waardoor hetgeen zij in al die jaren hadden opgebouwd niet verloren ging. Hierbij wilde ik graag met name de oude Wendover bloedlijn voor de fokkerij vasthouden.
Mijn ouders importeerden in de jaren zeventig een aantal mooie Wendovers uit Engeland zoals:

 


Wendover Tevye (zoon van Wendover Gentleman x Wendover Katrina),
Redsheen Gee-Which (dochter van Wendover Racketeer x Redsheen Curiosity),
Red Velvet of Wendover (dochter van Wendover Crofter x Wendover Daydream),
Red Admiral of Northgate (kleinzoon van Wendover Gentleman) en
Wendover Havoc (zoon van Wendover Souvenier x Wendover Red Jenny).

 
Onze Ierse Setters
Momenteel hebben we zeven Ierse Setters in huis. Voor mij stappen ze fier door het leven als de “magic seven”. Bij deze wil ik ze graag even aan u voorstellen:

Luxatori Tapestry (Sophia),
Bridget van de Grasbroekerhof (Bridget),
Cleverly van de Grasbroekerhof (Cleverly),
Endless Dream van de Grasbroekerhof (Dream),
Fairy Tale v.d. Grasbroekerhof (Flynn),
Gentleman v.d. Grasbroekerhof (Gentle) en
Glamour Girl v.d. Grasbroekerhof (Gladdie)

Magic Seven

  Uitvoerige informatie is te vinden onder het kopje "onze Ieren".
Tot slot
De passie voor de Ierse Setter heeft mij zowel in Nederland als in het buitenland enorm veel warme, hartelijke contacten en vrienden opgeleverd. Het is mooi te constateren dat andere fokkers met je meedenken en aspirant kopers enthousiast raken en dit ook blijven. Deze ervaringen zijn voor mij zeer waardevol, inspirerend en motiverend. Het voelt goed te zien dat ook anderen besmet raken met het Settervirus, iets dat mij als kind al overkwam.

Bertina Cobbenhaegen